Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 20:13

  Ο Τραμπ σκέφτεται να αναστείλει ορισμένες άδειες εργασίας ξένων υπηκόων

  Ο Τραμπ σκέφτεται να αναστείλει ορισμένες άδειες εργασίας ξένων υπηκόων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση Τραμπ έχει εκπονήσει εκτελεστική εντολή για αναστολή νέων αδειών εργασίας ξένων υπηκόων, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το CNBC.

  Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να στοχεύει τις άδειες εργασίας J-1 ή άλλα πολιτιστικά ή εργασιακά προγράμματα ανταλλαγής. Δεν θα ακυρώσει όμως τις προηγούμενες άδειες.

  Ενώ ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις, αυτό θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί πριν την προγραμματισμένη εκστρατεία του Τραμπ στη Tulsa το Σάββατο.

  Ο σύμβουλος του Τραμπ, Stephen Miller και ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Ken Cuccinelli ηγούνται του σχεδίου. Ενώ ο Τραμπ έχει εκφράσει την υποστήριξή του για το σχέδιο, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ άλλων συμβούλων.

  Ο Λευκός Οίκος θα δικαιολογούσε την ενέργεια αυτή, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να κρατήσουν αυτές τις θέσεις εργασίας, καθώς το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 13% μετά το lockdown λόγω κορονοϊού.

  Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις από τον ταξιδιωτικό κλάδο, τα εστιατόρια και άλλους κλάδους που στηρίζονται σε προσωρινές άδειες εργασίας. 

  Ενδέχεται ωστόσο να συμπεριληφθούν εξαιρέσεις για ορισμένες εταιρείες που μπορούν να αποδείξουν συγκεκριμένες ανάγκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ