Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 14:05

  Ρωσία: Μείωσε τα επιτόκια 1% στο 4,5% η κεντρική τράπεζα

  Ρωσία: Μείωσε τα επιτόκια 1% στο 4,5% η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μείωσε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης, στο 4,5%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

  Η μείωση είναι μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν από ορισμένους οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν πτώση κατά 50 μονάδες βάσης. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε ήδη μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Απρίλιο.

  Σε ανακοίνωσή της, η τράπεζα δήλωσε πως οι αποπληθωριστικοί παράγοντες "ήταν πιο μεγάλοι από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας της μεγαλύτερης διάρκειας των περιοριστικών μέτρων στη Ρωσία και στον κόσμο".

  Η τράπεζα τόνισε ότι η επίδραση των βραχυπρόθεσμων φιλό-πληθωριστικών παραγόντων έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που προκύπτουν από την αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές, έχει επίσης μειωθεί.

  "Οι προσδοκίες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τον πληθωρισμό, έχουν μειωθεί. Σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος ότι το 2021 ο πληθωρισμός να αποκλίνει σημαντικά προς τα κάτω, από τον στόχο του 4%", αναφέρει η κεντρική τράπεζα.

  "Εάν η κατάσταση αναπτυχθεί αντίστοιχα με το βασικό σενάριο των εκτιμήσεων, η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την αναγκαιότητα της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στις επερχόμενες συναντήσεις", προσθέτει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ