Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 14:39

  Κορονοϊός: Προχωρημένες συνομιλίες Κομισιόν - Johnson & Johnson για συμφωνία περί εμβολίου

  Κορονοϊός: Προχωρημένες συνομιλίες Κομισιόν - Johnson & Johnson για συμφωνία περί εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον φαρμακευτικό γίγαντα Johnson & Johnson για να δεσμεύσει ή να αγοράσει εκ των προτέρων δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, όπως δήλωσαν δύο αξιωματούχοι με γνώσεις του ζητήματος στο Reuters.

  Η συμφωνία της Κομισιόν με την αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson βρίσκεται "σε εξέλιξη", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας από ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

  Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι η Κομισιόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Johnson & Johnson την Τρίτη σχετικά με την πιθανή συμφωνία για το εμβόλιο που βρίσκεται σε ανάπτυξη.

  Το δημοσίευμα ανέφερε ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο ενώ η Johnson & Johnson δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

  Σημειώνεται ότι δεν ήταν σαφές εάν οποιαδήποτε συμφωνία θα αφορά το ενδεχόμενο να δεσμευτούν εμβόλια ή την εκ των προτέρων αγορά τους. 

  Η Johnson & Johnson σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για το υπό ανάπτυξη εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν μολυνθεί πάνω από 8,36 εκατ. άνθρωποι διεθνώς ενώ έχουν σημειωθεί και 447.958 θάνατοι.

  Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ήρθαν σε συμφωνία για την απόκτηση 400 εκατ. πιθανών δόσεων εμβολίου από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει εμβόλιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

  Η AstraZeneca υπέγραψε παρόμοια συμφωνία τον Μάιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ