Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 11:10

  Μέρκελ: Καλεί τα μέλη της ΕΕ σε συμφωνία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

  Μέρκελ: Καλεί τα μέλη της ΕΕ σε συμφωνία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμφωνία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να μη ζήσει τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο προτρέποντας παράλληλα τους ηγέτες του μπλοκ να επιδείξουν αλληλεγγύη για την καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού. 

  "Η Γερμανία πρέπει να διαμορφώσει και να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", δήλωσε η Μέρκελ ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. "Η προσέγγιση στην κρίση θα καθορίσει τη θέση της περιοχής στον κόσμο" σημείωσε. 

  "Η Ευρώπη μας χρειάζεται όσο και η Ευρώπη" δήλωσε η Μέρκελ η οποία θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούλιο. "Ο ιός αποκάλυψε πόσο εύθραυστο είναι το ευρωπαϊκό μας έργο" καθιστώντας την αλληλεγγύη εντός του μπλοκ πιο σημαντική από ποτέ. 

  Οι ηγέτες της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν μια ριζοσπαστική πρόταση για ένα πρόγραμμα 750 δισ. ευρώ που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει το μπλοκ των 27 μελών από την οικονομική αναταραχή καθώς η πανδημία πλήττει ορισμένες περιοχές πιο έντονα από κάποιες άλλες. 

  Η Μέρκελ θα ενώσει τους ομολόγους της σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή για να συζητήσει την πρόταση. Η καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι αναμένει συμφωνία σχετικά με το σχέδιο ανάκαμψης τον Ιούλιο, προειδοποιώντας για εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων. 

  Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από κοινή έκδοση χρέους και θα προσφέρει έως 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ σε ευνοϊκά δάνεια προς τα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ