Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 09:07

  Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εις βάθος συζήτηση Λαβρόφ - Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

  Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εις βάθος συζήτηση Λαβρόφ - Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν μια εις βάθος συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις ενέργειες για προώθηση της διαδικασίας για διευθέτηση του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον ιστότοπο philenews.com.

  Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών, με πρωτοβουλία, όπως σημειώνεται, του κ. Χριστοδουλίδη.
   
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ αλληλοενημερώθηκαν για τις προσπάθειες των Κυβερνήσεών τους να άρουν τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Επίσης, επισημαίνεται, έγινε επανεξέταση της διμερούς ατζέντας και έγινε συζήτηση για κοινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της φετινής 60ης επετείου από την εγκαθίδρυση διμερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
   
  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν σε μέτρα για επιτάχυνση της σύνταξης ενός αριθμού διμερών εγγράφων.
   
  "Είχαν επίσης μια εις βάθος συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις ενέργειες για προώθηση της διαδικασίας για διευθέτηση του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του ρόλου των ΗΕ σε αυτή τη διαδικασία", αναφέρει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ