Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 14:58

  Πρόστιμο $47 εκατ. από τη Βρετανία στη Commerzbank για ελλιπή αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος

  Πρόστιμο $47 εκατ. από τη Βρετανία στη Commerzbank για ελλιπή αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι επέβαλαν πρόστιμο ύψους 47,34 εκατ. δολαρίων ή 37,8 εκατ. στερλινών στο βρετανικό υποκατάστημα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank για ελλιπή πρόληψη στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

  "Η Commerzbank του Λονδίνου γνώριζε τις εν λόγω αδυναμίες και απέτυχε να λάβει εύλογα και αποτελεσματικά μέτρα για να τις διορθώσει παρά το γεγονός ότι η FCA εξέφρασε συγκεκριμένες ανησυχίες για αυτές το 2012, το 2015 και το 2017", ανέφερε σε δήλωση η Αρχή Χρηματοοικονομικών Συμπεριφορών (Financial Conduct Authority - FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου σε σχετική ανακοίνωσή της.

  Οι αδυναμίες του βρετανικού υποκαταστήματος της Commerzbank επισημάνθηκαν στο πλαίσιο των οδηγιών που δημοσίευσε η FCA για τους τρόπους με τους οποίους τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο διάπραξης οικονομικών εγκλημάτων, με τη ρυθμιστική αρχή να λαμβάνει μέτρα κατά αρκετών επιχειρήσεων όσον αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιούν για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ανακοινώθηκε.

  "Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις, οι αποτυχίες συνεχίστηκαν", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με το Reuters.

  Η Commerzbank από τη μεριά της δήλωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα ευρήματα της FCA, προσθέτοντας ότι έχει συνεργαστεί πλήρως με τη ρυθμιστική αρχή στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη, η οποία δεν αποκάλυψε κανένα οικονομικό έγκλημα.

  "Η Commerzbank του Λονδίνου έχει, επομένως, υλοποιήσει μια σημαντική άσκηση αποκατάστασης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική τράπεζα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ