Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 14:28

  Deutsche Lufthansa: Το πακέτο διάσωσης των 9 δισ. μπορεί να μην λάβει την έγκριση των μετόχων

  Deutsche Lufthansa: Το πακέτο διάσωσης των 9 δισ. μπορεί να μην λάβει την έγκριση των μετόχων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι η συμφωνία διάσωσής της, με στόχο να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός, ίσως να μην πάρει την έγκριση των μετόχων της εταιρείας.

  Το πακέτο σταθεροποίησης των 9 δισ. ευρώ, το οποίο θα καταστήσει τη γερμανική κυβέρνηση τον μεγαλύτερο μέτοχο της Lufthansa, θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

  Η γερμανική εταιρεία τόνισε πως περιμένει η συμμετοχή να διαμορφωθεί χαμηλότερα του 50%, ενώ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για την έγκριση του πακέτου.

  "Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, Heinz-Hermann Thiele, το δ.σ. εκτιμά ότι είναι πιθανό το πακέτο σταθεροποίησης να μην λάβει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που θα απαιτηθεί σε αυτή την περίπτωση", τόνισε η Lufthansa.

  Ο Thiele δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Alklgemeine Zeitung ότι έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στη Lufthansa στο 15% από το 10%, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός για τους όρους της συμφωνίας διάσωσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ