Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 13:53

  Την μεγαλύτερη έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο από το 2014 πραγματοποίησε η Γερμανία

  Την μεγαλύτερη έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο από το 2014 πραγματοποίησε η Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Στροφές" ανεβάζει η Γερμανία στην έξοδό της στις αγορές με 10ετή ομόλογα, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσό εδώ και περίπου 6 χρόνια.

  Συγκεκριμένα, το Βερολίνο διέθεσε ομόλογα συνολικής αξίας 4,14 δισ. ευρώ, ωρίμανσης 10 ετών, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για τους τίτλους εμφανίστηκε πτωτική,  με τις προσφορές να ξεπερνούν κατά λιγότερο από δύο φορές την διαθέσιμη ποσότητα χρεογράφων.

  Οι fund managers δεν γνωρίζουν κατά πόσον τα ομόλογα θα πραγματοποιήσουν ράλι ή "βουτιά" το επόμενο διάστημα, δεδομένης της αβεβαιότητας για το δεύτερο κύμα του ιού και συνακόλουθα για την μορφή της οικονομικής ανάκαμψης.

  Η αγορά ωστόσο, από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, assets σε πρωτοφανή κλίμακα διατηρεί μια κάποια "σπάνη" χρεογράφων στην αγορά, στηρίζοντας τις τιμές τους.

  Οι αποδόσεις του Bund διατηρούνται σχετικά σταθερές στο -0,40%, ελάχιστα υψηλότερα από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, ενώ είχαν μειωθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα - ρεκόρ τον Μάρτιο, στην κορύφωση της κρίσης του κορονοϊού.

  Παρά τις αρνητικές αποδόσεις, ωστόσο, οι traders ευελπιστούν να συνεχίσουν να κερδίζουν από τη διαπραγμάτευσή τους σε περιόδους κατά τις οποίες κυριαρχεί στην αγορά πνεύμα risk-off. Όσοι διακρατούν τα ομόλογα μέχρι τη λήξη τους, πρακτικά πληρώνουν τη γερμανική κυβέρνηση για να την δανείζουν.

  Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ενέκρινε εξάλλου σχεδιασμό για άντληση άλλων 62,5 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης χρέους για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης της γερμανικής οικονομίας στη σύγχρονη ιστορία.

  Τα νέα ομόλογα, με κουπόνι 0%, είναι λήξης Αυγούστου 2030.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ