Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 10:47

  Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016 ο πληθωρισμός

  Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016 ο πληθωρισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βρετανικός πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016 τον Μάιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τη ζήτηση στην οικονομία παγκοσμίως και προκάλεσε κατάρρευση των τιμών πετρελαίου, δίνοντας το έναυσμα στην Τράπεζα της Αγγλίας να ενισχύσει ξανά το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στο 0,5% από το 0,8% του Απριλίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, αντίστοιχα με τις μέσες εκτιμήσεις.

  Ο δομικός πληθωρισμός (που δεν περιλαμβάνει ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό), κινήθηκε πιο περιορισμένα, στο 1,2% από το 1,4% του Απριλίου.

  Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μικρή πτώση στο 1,3%.

  "Υπάρχει μια συνεχής πτώση των τιμών τον Μάιο, μετά από την μεγάλη πτώση των τιμών αργού που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες", ανέφερε ο Jonathan Athow της ONS.

  Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν από την ΒοΕ να ανακοινώσει επιπλέον 100 δισ. στερλίνες σε αγορές ομολόγων όταν ανακοινώσει την απόφασή της πολιτικής για τον Ιούνιο την Πέμπτη, ύστερα από τα 200 δισ. στερλίνες σε αγορές ομολόγων που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ