Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 16:55

  Τα δύο τρίτα του μεριδίου της στην T-Mobile, αξίας 20 δισ. δολ., πωλεί η SoftBank

  Τα δύο τρίτα του μεριδίου της στην T-Mobile, αξίας 20 δισ. δολ., πωλεί η SoftBank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H SoftBank σχεδιάζει την πώληση των δύο τρίτων του μεριδίου της στην αμερικανική εταιρεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών T-Mobile στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού δικτύου CNBC, με τη συναλλαγή να ανέρχεται στα 20 δισ. δολ.

  Η κίνηση έρχεται ως ακόμη μία ένδειξη της ανάγκης της SoftBank για ρευστό, την ώρα που το μεγέθους 100 δισ. δολ. Vision Fund της βλέπει πολλές από τις επενδύσεις του να υποαποδίδουν. Το Vision Fund κατέγραψε ζημίες 18 δισ. δολ., όπως ανέφερε τον Μάιο σε έκθεσή του προς τους επενδυτές.

  Η μετοχή της T-Mobile υποχωρούσε κατά 1% στην έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

  Η SoftBank έχει αιμοδοτήσει με 9 δισ. δολ. την WeWork, η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την IPO της, καθώς δέχθηκε κριτική για αντισυμβατικές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και μεγάλες ζημίες τις οποίες σημείωνε.

  Η αποτίμηση της WeWork από την SoftBank μειώθηκε στα 2,9 δισ. δολ. τον Μάρτιο, από 7,3 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2019.

  Η SoftBank ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα πουλήσει ή θα ρευστοποιήσει assets συνολικής αξίας 41 δισ. δολ. προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών και μείωση χρέους.

  Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η μητρική εταιρεία της T-Mobile, η γερμανική Deutsche Telekom θα αγοράσει μέρος του μεριδίου. Σήμερα ο γερμανικός κολοσσός ελέγχει άνω του 40% των μετοχών της T-Mobile.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ