Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 14:35

  Ποια υπερχρεωμένη νοτιοκορεατική εταιρεία είδε την προνομιούχα μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 955%

  Ποια υπερχρεωμένη νοτιοκορεατική εταιρεία είδε την προνομιούχα μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 955%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νοτιοκορεατική εταιρεία του ναυπηγικού κλάδου, η οποία μάλιστα έχει σωρεύσει μεγάλο όγκο χρέους τα τελευταία χρόνια, είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται τον τελευταίο μήνα, καθώς οι μικροεπενδυτές αναζητούν βραχυπρόθεσμες αποδόσεις εν μέσω χαμηλής ρευστότητας.

  Οι προνομιούχες μετοχές της Samsung Heavy Industries Co., βασική θυγατρική του ομίλου Samsung, με μόλις 115.000 τεμάχια σε κυκλοφορία, έφθασαν σε κεφαλαιοποίηση τα 54 εκατ. δολ. την Τρίτη, με την άνοδο της τιμής να φθάνει το 955% αυτόν τον μήνα.

  Η μετοχή φθάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση από τις 2 Ιουνίου το ημερήσιο ανώτατο όριο ανόδου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε παραγγελία από το Κατάρ για την ναυπήγηση πλοίων μεταφορών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), μαζί με άλλες εταιρείες του κλάδου.

  Η κοινή μετοχή της εταιρείας, με 630 εκατομμύρια τεμάχια σε κυκλοφορία, έχει κερδίσει μόλις 8,8% από την ανακοίνωση της συμφωνίας.

  "Μπορείτε να ενισχύσετε την προνομιούχα μετοχή της εταιρείας αγοράζοντας ακόμη και έναν μικρό αριθμό μετοχών. Η Samsung Heavy δεν βρίσκεται σε κατάσταση που να μπορεί να προσφέρει πληρωμές στους μετόχους αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Lee Hyun-Soo, αναλυτής της Yuanta Securities Korea. "Δεν αποτελεί καλή στρατηγική να διατηρεί κανείς μια προνομιούχα μετοχή. Δεν πρόκειται για συνηθισμένη κατάσταση".

  Μεμονωμένοι επενδυτές φαίνεται να στοιχηματίζουν στα βελτιωμένα οικονομικά της εταιρείας, καθώς η τελευταία υπέφερε από το βάρος του χρέους, σύμφωνα με τον Park Moo-Hyun, αναλυτή της Hana Financial Investment, ο οποίος καλύπτει τη ναυπηγική βιομηχανία. Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία είχε 3,6 τρισεκατομμύρια γουόν (2,98 δισεκατομμύρια δολάρια) καθαρού χρέους, αυξημένου σημαντικά από τα 980 δισεκατομμύρια γουάν έναν χρόνο νωρίτερα, ανέφερε ο Park.

  "Η εταιρεία κατάφερε να επιβιώσει λόγω της παραγγελίας από το Κατάρ", δήλωσε ο Park. "Οι μικροεπενδυτές φαίνεται να ηγούνται του ράλι".

  Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, οι προνομιούχες μετοχές στην Νότια Κορέα αποτελούν συνήθως στόχο των μικροεπενδυτών για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, σύμφωνα με τον Jeon Kyungdae, επικεφαλής επενδυτικού τμήματος της Macquarie Investment Management Korea.

  "Στοχεύουν σε μετοχές τις οποίες οι επαγγελματίες επενδυτές δεν διαπραγματεύονται, επειδή είναι εύκολο να ενισχύσει κανείς τη μετοχή μιας εταιρείας που στερείται ρευστότητας. Ωστόσο το θέμα είναι ότι αυτό το φαινόμενο θα επιταχυνθεί για λίγο, καθώς οι μικροεπενδυτές ηγούνται ολόκληρης της αγοράς. Η συμπεριφορά αυτή θα οδηγήσει έτσι σε υψηλότερη μεταβλητότητα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ