Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 14:15

  Ιταλία: Η ακραία φτώχεια μειωνόταν προ κορονοϊού

  Ιταλία: Η ακραία φτώχεια μειωνόταν προ κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των ιταλικών οικογενειών που ζει σε απόλυτη φτώχεια μειώθηκε το 2019 μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια αύξησης, αν και υπάρχει ακόμη σημαντικό πρόβλημα στον υποανάπτυκτο νότο, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία.

  Περίπου 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 7,7% του πληθυσμού, ζουν σε απόλυτη φτώχεια, όπως καθορίζεται η κατάσταση εκείνων που δεν μπορούν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για να αποφευχθούν σοβαρές μορφές κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat.

  Σε ό,τι αφορά στις οικογένειες, ο αριθμός ανέρχεται στα 1,7 εκατ., οριακά χαμηλότερα από τα 1,8 εκατ. το 2018.

  Περίπου 1 εκατ. οικογένειες επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα "εισόδημα πολιτών" για τους φτωχούς που προωθεί το κυβερνών Κίνημα Πέντε Αστέρω.

  Η Istat είχε δηλώσει το 2019 ότι οι φτωχοί αύξησαν τις δαπάνες τους μετά από αυτή τη μεταρρύθμιση κοινωνικής πρόνοιας.

  Ωστόσο, η κρίση του κορονοϊού θα έχει αναπόφευκτο αντίκτυπο στη φτώχεια το 2020. Η επιδημία γονάτισε την Ιταλία αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν πανεθνικό lockdown στις επιχειρήσεις για να σταματήσουν την αύξηση των κρουσμάτων.

  Η Τράπεζα της Ιταλίας δήλωσε πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί 9,2% το 2020, προβλέποντας μερική ανάκαμψη στο επόμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ