Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 11:23

  BoJ: Στο 1 τρισ. από τα 700 δισ. δολάρια το μέγεθος του προγράμματος δανεισμού για τις επιχειρήσεις

  BoJ: Στο 1 τρισ. από τα 700 δισ. δολάρια το μέγεθος του προγράμματος δανεισμού για τις επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθερή διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας τη νομισματική πολιτική, καθώς και την άποψή της ότι η οικονομία σταδιακά θα ανακάμψει από την πανδημία, σηματοδοτώντας ότι έχει λάβει αρκετά μέτρα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη για την ώρα.

  Ωστόσο, αύξησε το ονομαστικό μέγεθος των πακέτων δανεισμού για τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη ρευστού, στα 1 τρισ. δολάρια από τα 700 δισ. δολάρια που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

  "Δεδομένου ότι οι αγορές έχουν ηρεμήσει και η οικονομία φαίνεται να έχει δει το κατώτατο σημείο, δεν υπάρχει λόγος για την BoJ να αναλάβει δράση κάποια στιγμή σύντομα", ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas Securities, Hiroshi Shiraishi.

  "Η δημοσιονομική πολιτική θα διαδραματίσει έναν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, επομένως η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να βοηθά έμμεσα την κυβέρνηση διατηρώντας χαμηλό το κόστος δανεισμού", πρόσθεσε.

  Η BoJ διατήρησε τον στόχο για τον περιορισμό της καμπύλης απόδοσης στο -0,1% για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια και στο 0% για τα μακροπρόθεσμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ