Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 10:34

  Συμφωνίες για την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας ψάχνει η Deutsche Lufthansa

  Συμφωνίες για την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας ψάχνει η Deutsche Lufthansa
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι θέλει να συνάψει συλλογικές συμφωνίες μέχρι τις 22 Ιουνίου για να διαπραγματευτεί την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εξαιτίας της πανδημίας.

  Η γερμανική αεροπορική εταιρεία τόνισε πως κάθε τμήμα των δραστηριοτήτων της θα πληγεί από τις πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας καθώς και σχεδόν όλες οι εταιρείες του ομίλου.

  "Μόνο οι πτητικές δραστηριότητες της Lufthansa, θα επηρεαστούν από την κρίση με σχεδόν 5000 θέσεις εργασίας, 600 εκ των οποίων θα είναι πιλότοι, 2.600 θα είναι αεροσυνοδοί και 1.500 προσωπικό εδάφους", τόνισε ο όμιλος.

  Η θυγατρική στον τομέα της συντήρησης, Lufthansa Technik, μπορεί να δει το εργατικό της δυναμικό να μειώνεται κατά 4.500 θέσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων 2.500 στη Γερμανία, ενώ οι δραστηριότητες catering της LSG Group θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από την αναδιοργάνωση, και να επηρεαστούν 8.300 θέσεις εργασίας.

  Η Lufthansa τόνισε ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο σημαντική εάν η ίδια δεν εφαρμόσει πιο ανταγωνιστικά μέτρα μείωσης του κόστους προσωπικού.

  "Για αυτό θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνίες με τους συλλογικούς μας διαπραγματευτικούς εταίρους άμεσα", ανέφερε το τμέλος του δ.σ. για το ανθρώπινο δυναμικό και τις νομικές υποθέσεις, Michael Niggermann.

  Μακροπρόθεσμα, τόνισε ο ίδιος η Lufthansa προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ