Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 09:09

  Νέα Ζηλανδία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

  Νέα Ζηλανδία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 η καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 στη Νέα Ζηλανδία τον Ιούνιο, αλλά η πτώση ήταν σχετικά ήπια σε σύγκριση με τις προηγούμενες σημαντικές οικονομικές υφέσεις.

  Ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε 7 μονάδες στις 97,2 μονάδες, αποτυπώνοντας ότι περισσότεροι ερωτηθέντες ήταν απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές παρά αισιόδοξοι.

  Το ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρούσε ότι ήταν καλή ιδέα να προχωρήσει σε μεγάλη εξαγορά, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

  Η έρευνα σε 1.556 ανθρώπους διεξήχθη στο διάστημα 1-10 Ιουνίου, όταν άρχισαν να αίρονται οι περιορισμοί που είχαν τεθεί για την πανδημία.

  Σημειώνεται ότι η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήταν "μέτρια" σε σύγκριση με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την ύφεση στο διάστημα 2008-2009.

  Η Westpac McDermott που διεξήγε την έρευνα, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα αυτά πιθανώς αποτυπώνουν την επιτυχία της Νέας Ζηλανδίας στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και στην ταχύτερη από ό,τι αναμενόταν άρση των περιορισμών.

  "Η σχετική ανθεκτικότητα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, έρχεται να προστεθεί σε άλλες ενδείξεις ότι η οικονομική κρίση εξαιτίας του κορονοϊού ίσως να μην είναι όσο σοβαρή φοβόμασταν στην αρχή", τόνισε η Westpac McDermott.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ