Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 15:56

  Γερμανία: Άρθηκε η ταξιδιωτική προειδοποίηση για χώρες της ΕΕ, Σένγκεν και τη Βρετανία

  Γερμανία: Άρθηκε η ταξιδιωτική προειδοποίηση για χώρες της ΕΕ, Σένγκεν και τη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τα μεσάνυχτα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προειδοποιεί πλέον τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις χώρες - μέλη της ΕΕ, καθώς και στις συνδεδεμένες με την Σένγκεν και στην Μεγάλη Βρετανία. Μεταξύ των χωρών για τις οποίες έχουν αρθεί οι περιορισμοί είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, ενώ από σήμερα σταματούν και οι τελευταίοι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας με τις γειτονικές χώρες.

  Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θεωρεί ταυτόχρονα πιθανό τις επόμενες εβδομάδες να χαλαρώσουν και οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για κάποιες χώρες έκτος ΕΕ. "Δεν θα απέκλεια τώρα το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες χώρες, για τις οποίες τις επόμενες εβδομάδες θα άρουμε την ταξιδιωτική προειδοποίηση και θα εκδώσουμε ταξιδιωτικές οδηγίες", δήλωσε ο κ. Μάας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση θα εξαρτάται πάντα από την κατάσταση σε κάθε χώρα.

  Ο υπουργός επανέλαβε ακόμη ότι, σε περίπτωση ανάγκης, δεν θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη της κυβέρνησης για τη διαδικασία επαναπατρισμού γερμανών παραθεριστών, αλλά εάν επιβληθεί απαγόρευση εξόδου και περιορισμοί στην εκάστοτε χώρα διακοπών, οι γερμανοί τουρίστες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη για την επιστροφή τους στην Γερμανία με κανονικές πτήσεις και με δικά τους έξοδα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ