Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 14:54

  Το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού από τις 5 Μαΐου καταγράφηκε στο Μαυροβούνιο

  Το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού από τις 5 Μαΐου καταγράφηκε στο Μαυροβούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι έχει απαλλαγεί πλέον από τον νέο κορονοϊό, το Μαυροβούνιο ανέφερε ένα νέο κρούσμα SARS-CoV-2, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που έφτασε στη χώρα από την γειτονική Βοσνία.

  Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού που καταγράφεται στο Μαυροβούνιο από τις 5 Μαΐου.

  Το Ινστιτούτο Δημόσιας υγείας, το οποίο έχει αναλάβει την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι ο προσβληθείς από τον SARS-CoV-2 άνθρωπος έχει θέσει εαυτόν σε απομόνωση στην πρωτεύουσα της χώρας Ποντγκόριτσα.

  "Γίνεται επιδημιολογική έρευνα και οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ο αριθμός των επαφών (που είχε ο άνθρωπος αυτός στο Μαυροβούνιο) ήταν περιορισμένος", προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

  Το Μαυροβούνιο, η μικρή βαλκανική χώρα των περίπου 620.000 κατοίκων, η οικονομία του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τον τουρισμό, έχει αναφέρει μέχρι σήμερα 325 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού και 9 θανάτους.

  Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς είχε κηρύξει το τέλος της πανδημίας της Covid-19 στο Μαυροβούνιο στις 25 Μαΐου.

  Τη δήλωση αυτή είχε κάνει έπειτα από μέτρα που είχαν ληφθεί στις αρχές του Μαρτίου για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος συνόρων, αεροδρομίων και λιμανιών και απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι περιορισμοί αυτοί χαλάρωσαν σταδιακά.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ