Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 14:29

  SAS: Χρειάζεται περίπου 1,3 δισ. δολάρια για να επιβιώσει

  SAS: Χρειάζεται περίπου 1,3 δισ. δολάρια για να επιβιώσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SAS χρειάζεται περίπου 12,5 δισ. σουηδικές κορόνες (1,3 δισ. δολάρια) σε νέα χρηματοδότηση για να επιβιώσει από την πανδημία, τόνισε η αεροπορική εταιρεία η οποία παρουσίασε σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τη Δευτέρα.

  Οι αεροπορικές εταιρείες είναι μεταξύ των περισσότερο πληγεισών κλάδο μετά από τα ευρεία lockdowns και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, που οδήγησαν σε καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των.

  "Στόχος του σχεδίου είναι να διασφαλίσει ότι η SAS είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη και ότι τα ίδια κεφάλαια θα βρεθούν σε επίπεδα προ κορονοϊού όταν οι αναμενόμενοι επιχειρηματικοί όγκοι επιστρέψουν σε προ πανδημίας επίπεδα, το 2022", ανέφερε η SAS σε ανακοίνωσή της.

  Η Σουηδία, η οποία συμμετέχει με 14,8% στην αεροπορική εταιρεία, τόνισε ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ένεση ρευστότητας μέχρι 5 δισ. κορόνων και για την αύξηση της συμμετοχής της.

  Η Δανία, η οποία ελέγχει το 14,2% της αεροπορικής εταιρείας, τόνισε ότι θα υποστηρίξει την ανακεφαλαιποίηση, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα λεφτά θα επενδύσει.

  Τον Μάιο η SAS ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τους μετόχους για να αυξήσει τα κεφάλαιά της. Η Σουηδία και η Δανία έχουν ήδη εγγυηθεί μια πιστωτική διευκόλυνση 3,3 δισ. κορόνων για την εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ