Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 14:06

  Νορβηγία: Η αρχή δημόσιας υγείας σταματά την εφαρμογή στα κινητά για ιχνηλάτηση του κορονοϊού

  Νορβηγία: Η αρχή δημόσιας υγείας σταματά την εφαρμογή στα κινητά για ιχνηλάτηση του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νορβηγία πρόκειται να σταματήσει την εφαρμογή της στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση κρουσμάτων της covid-19 και θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει έως σήμερα, έπειτα από την επικριτική παρέμβαση από την Νορβηγικη Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ΝΙΡΗ).

  Η εφαρμογή είχε αποφασισθεί να εισαχθεί από αρμόδιες αρχές της Νορβηγίας για να περιορισθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

  Την Παρασκευή, η αρχή προστασίας δεδομένων τόνισε πως με δεδομένο τη μικρή διάδοση της νόσου, μεταξύ άλλων, η συλλογή δεδομένων μέσω της εφαρμογής αυτής δεν θα μπορούσε να θεωηρηθεί εύλογη εν μέσω τέτοιων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικότητας.

  "Δεν συμφωνούμε με την εκτίμηση της Αρχής Προστασίας, όμως θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα και να θέσουμε εν αναμονή τις εργασίες ως αποτέλεσμα αυτής" της εκτίμησης, τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΝΙΡΗ.

  "Ως εκ τούτου θα εξασθενήσουμε ένα σημαντικό μέρος της ετοιμότητάς μας κατά της εξάπλωσης της μόλυνσης, καθώς τώρα χάνουμε χρόνο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή της εφαρμογής", προσθέτει.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ