Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 13:57

  Κορονοϊός: Περίπου 51.000 παιδιά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ενδέχεται να πεθάνουν φέτος

  Κορονοϊός: Περίπου 51.000 παιδιά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ενδέχεται να πεθάνουν φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι περίπου 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική φέτος, αν παραταθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως στις εκστρατείες εμβολιασμού.

  "Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας cοvid-19 και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κορονοϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους”, υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

  Αν τα προβλήματα στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας και τα διατροφικά προγράμματα συνεχιστεί, "περισσότερα από 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να πεθάνουν στην περιοχή ως το τέλος του 2020”, προειδοποίησαν.

  Αυτή "η ζοφερή πρόβλεψη” οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι "πολλά υγειονομικά μέσα πρώτης γραμμής αφιερώθηκαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας” του κορονοϊού.

  Εξάλλου "οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα οικονομικά εμπόδια δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των πληθυσμών σε υγειονομικές υπηρεσίες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Η Unicef και ο ΠΟΥ καλούν να υπάρξει "πλήρης επανέναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού και των διατροφικών προγραμμάτων, με αυστηρά μέτρα πρόληψης για τον ιό”.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ