Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 12:57

  Commerzbank: Προς κλείσιμο περισσότερων καταστημάτων και περικοπή θέσεων εργασίας

  Commerzbank: Προς κλείσιμο περισσότερων καταστημάτων και περικοπή θέσεων εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Commerzbank θα ανακοινώσει "σημαντικά" περισσότερα κλεισίματα καταστημάτων και περικοπές θέσεων εργασίας όταν παρουσιάσει την στρατηγική της αναθεώρηση τον Αύγουστο, τόνισε μέλος του δ.σ. της τράπεζας.

  Ο Stefan Wittmann, ο οποίος εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο διοικητικό συμβούλιο και είναι αξιωματούχος στο σωματείο Verdi της Γερμανίας, άσκησε επίσης κριτική στις απαιτήσεις του μεγαλύτερου επενδυτή Cerberus για την απόκτηση εδρών στο εποπτικό συμβούλιο και για άλλες αλλαγές στην Commerzbank, που τέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

  Η Cerberus θέλει δύο έδρες στο δ.σ. καθώς και περικοπές κόστους και μια αλλαγή στρατηγικής στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Η Commerzbank έχει ήδη απορρίψει το αίτημα για έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.

  "Η προσέγγιση της Cerberus είναι αγενής και ακατάλληλη", τόνισε ο Wittmann στο Reuters.

  Η Commerzbank, η οποία το προηγούμενο έτος ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία να προσδιορίσει περισσότερες περικοπές κόστους, και θα ανακοινώσει τα σχέδιά της όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου τον Αύγουστο.

  "Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα καταστήματα που θα κλείσουν και περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας από ό,τι ανακοινώθηκε προηγουμένως", τόνισε ο Wittmann.

  Το περασμένο έτος η τράπεζα τόνισε πως θα μείωνε τον αριθμό των καταστημάτων στα περίπου 800 από τα 1000. Επίσης δήλωσε ότι θα περιέκοπτε 4.300 θέσεις εργασίας αλλά θα πρόσθεσε 2.000 θέσεις σε "στρατηγικές περιοχές", σε μια μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 2.300, αριθμός ίσος με το 5,7% του εργατικού δυναμικού.

  Από το 2017 που η Cerberus απέκτησε το 5% της γερμανικής τράπεζας, η μετοχή της Commerzbank έχει υποχωρήσει 60%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ