Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 23:14

  Τρεις ώρες διήρκεσε περίπου η κατάθεση Κόντε ενώπιον εισαγγελέα για την πανδημία

  Τρεις ώρες διήρκεσε περίπου η κατάθεση Κόντε ενώπιον εισαγγελέα για την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις ώρες διήρκεσε περίπου η ανάκριση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε από εισαγγελείς σχετικά με τον χειρισμό της έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος france24.com.

  Εισαγγελείς από το Μπέργκαμο ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με το γιατί δύο περιοχές δεν χαρακτηρίστηκαν ως "κόκκινες ζώνες" νωρίτερα στην κρίση.

  Σημειώνεται πως στην Ιταλία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι λόγω κορονοϊού. Η γενική εισαγγελέας Maria Cristina Rota και η ομάδα της προσπαθούν να εξακριβώσουν γιατί δεν επιβλήθηκε lockdown νωρίτερα στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

  Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας υποστηρίζουν πως αν είχε επιβληθεί νωρίτερα καραντίνα στην περιοχή θα είχαν σωθεί πολλές ζωές.

  Η εισαγγελική ομάδα έχει συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της Λομβαρδίας, οι οποίοι δηλώνουν ότι ήταν ευθύνη της Ρώμης να αποφασίσει εάν σε ορισμένες περιοχές έπρεπε να εφαρμοστεί το lockdown.

  Ο Κόντε από τη μεριά του έχει υποστηρίξει ότι ήταν στην ευχέρεια των περιφερειών να εφαρμόσουν lockdown όπου ο ιός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.

  "Αν το ήθελε η Λομβαρδία, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως κόκκινες ζώνες τις Alzano και Nembro", είπε.

  Η πρώτη πόλη στην Ιταλία που μπήκε σε καραντίνα ήταν η Codogno, περίπου μια ώρα νότια του Nembro και του Alzano, στις 21 Φεβρουαρίου ενώ σε εθνικό επίπεδο η καραντίνα τέθηκε σε εφαρμογή στις 10 Μαρτίου.

  Την Πέμπτη, ο Κόντε καλωσόρισε την εισαγγελική έρευνα και δήλωσε ότι "δεν ανησυχεί καθόλου".

  "Όλες οι έρευνες είναι ευπρόσδεκτες. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν και έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε".

  Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Roberto Speranza και η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese κατέθεσαν επίσης την Παρασκευή στους εισαγγελείς του Μπέργκαμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ