Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 20:33

  Το ψευδοκράτος έδωσε "πράσινο φως" για αεροπορικά ταξίδια στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας από 1η Ιουλίου

  Το ψευδοκράτος έδωσε "πράσινο φως" για αεροπορικά ταξίδια στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας από 1η Ιουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβάτες από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά και και των Κυπρίων από το νότο του νησιού θα επιτρέπονται στον βορρά από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι τουρκοκυπριακές αρχές.

  Ο "υπουργός Εξωτερικών" του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανακοίνωσε τρεις κατηγορίες χωρών από τις οποίες θα επιτραπούν επιβάτες από την 1η Ιουλίου.

  Η κατηγορία Α περιλαμβάνει τη Μάλτα, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Λιθουανία και τη Δανία. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς τα βόρεια, εκτός από την Τουρκία, επομένως όλα τα αεροπλάνα πρέπει πρώτα να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη.

  Όλα τα άτομα που φθάνουν στα κατεχόμενα από τις χώρες που αναφέρονται θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξη.

  Η κατηγορία Β περιλαμβάνει την Ελβετία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία και την Κροατία. Οι άνθρωποι που φθάνουν από οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες θα πρέπει να ελεγχθούν δύο φορές, πριν από το ταξίδι τους και αφού φτάσουν στα κατεχόμενα.

  Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, το Ιράν και το Ηνωμένο Βασίλειο ανήκουν στην κατηγορία Γ. Οι άνθρωποι από αυτές τις χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, αλλά θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από τα ίδια τα άτομα.

  Ο Οζερσάι είπε ότι οι λίστες θα ενημερώνονται τακτικά.

  Φοιτητές πανεπιστημίου που φτάνουν από την Τουρκία μεταξύ 15 Ιουνίου και 1 Ιουλίου θα τοποθετηθούν σε καραντίνα κατά την άφιξη και, εάν κριθούν αρνητικοί, θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιουπόλεις όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

  Όσον αφορά τη διέλευση των Ελληνοκυπρίων προς τα βόρεια, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού όχι μεγαλύτερο από 72 ώρες πριν από την πρώτη τους διέλευση.

  Παρά την ανακοίνωση των Τουρκοκυπρίων σχετικά με το ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να διασχίσουν από την 1η Ιουλίου, η διέλευση μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα είναι δυνατή έως ότου η Κυπριακή πλευρά δώσει επίσης το πράσινο φως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ