Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 18:44

  Δανία: Εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδειξε υποσχόμενα αποτελέσματα σε δοκιμές σε ποντίκια

  Δανία: Εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδειξε υποσχόμενα αποτελέσματα σε δοκιμές σε ποντίκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από ερευνητές στη Δανία έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε δοκιμές σε ποντίκια, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

  Μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης "έφτασε σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα", ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση.

  Η ανακοίνωση ανέφερε ότι δοκιμάζεται ένα εμβόλιο κατά του κορονοίού, από τον οποίο έχουν πεθάνει πάνω από 420.000 άνθρωποι διεθνώς, σε ποντίκια εδώ και δύο μήνες και τα αποτελέσματα είναι "πολλά υποσχόμενα".

  "Δοκιμάσαμε το εμβόλιο σε ποντίκια και έχουμε επιτύχει θετικές ανοσολογικές αντιδράσεις. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα", δήλωσε ο καθηγητής Ali Salanti, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας.

  Μετά τον εμβολιασμό, τα ποντίκια παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες αντισωμάτων που μπορούν να εξουδετερώσουν τον κορονοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Οι ερευνητές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ