Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 17:58

  Gualtieri (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Το ΑΕΠ ενδέχεται να συρρικνωθεί πάνω από 8% το 2020

  Gualtieri (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Το ΑΕΠ ενδέχεται να συρρικνωθεί πάνω από 8% το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Roberto Gualtieri, δήλωσε την Παρασκευή ότι η συρρίκνωση της οικονομίας φέτος μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 8% που έχει προβλέψει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

  Η Τράπεζα της Ιταλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 9,2% και η Κομισιόν κατά 9,5%, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

  Μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσε η Goldman Sachs, ο Gualtieri δήλωσε ότι παρόλο που τα στοιχεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο κινήθηκαν στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της ιταλικής κυβέρνησης και αναμένεται πλέον ανάκαμψη, ορισμένοι κλάδοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τα προβλήματα.

  ''Ίσως προχωρήσουμε σε υποβάθμιση'' πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στην πρόβλεψη για το ΑΕΠ της ιταλικής κυβέρνησης.

  Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ιταλικού χρέους, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 155,7% το 2020, ο Gualtieri απάντησε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εστιάσει στη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη μειώνοντας τον δανεισμό από το επόμενο έτος.

  ''Θέλουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις... πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gualtieri.

  Το συνολικό έλλειμμα για το τρέχον έτος αναμένεται να φτάσει στο 10,4% του ΑΕΠ καθώς η κυβέρνηση αυξάνει τον δανεισμό της για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ