Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 16:30

  Η Νορβηγία αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με τις Βόρειες Χώρες, πλην της Σουηδίας

  Η Νορβηγία αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με τις Βόρειες Χώρες, πλην της Σουηδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νορβηγία θα επιτρέψει τα ταξίδια από και προς την Φινλανδία, την Ισλανδία και την σουηδική νήσο της Γκότλαντ από τις 15 Ιουνίου, αλλά διατηρεί τους υπάρχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την ηπειρωτική Σουηδία, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των κρουσμάτων της Covid-19.

  Η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία έχουν άρει ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει με στόχο την επιβράδυνση της διάδοσης της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά διατηρούν τα περισσότερα μέτρα που έχουν επιβληθεί έναντι της Σουηδίας.

  "Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι στις Βόρειες Χώρες αυτό αποτελεί ευαίσθητο θέμα αυτήν την στιγμή", δήλωσε η Ερνα Σόλμπεργκ, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

  "Την ίδια στιγμή έχουμε μία καλή συζήτηση για το πώς το κάνουμε και το γεγονός ότι εφαρμόζουμε αντικειμενικά κριτήρια έχει γίνει δεκτό με κατανόηση", πρόσθεσε.

  Η Νορβηγία θα εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή των Βορείων Χωρών χωριστά και θα επανεξετάζει κάθε δεκαπενθήμερο τις ταξιδιωτικές της οδηγίες αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου, διευκρίνισε η νορβηγίδα πρωθυπουργός.

  Η Γκότλαντ, νησί της Βαλτικής με 60.000 κατοίκους, είναι η μόνη περιοχή της σουηδικής επικράτειας όπου επιτρέπεται να ταξιδέψουν οι Νορβηγοί χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Νορβηγία.

  Η Σουηδία, ο "Μεγάλος Αδελφός" των Βόρειων Χωρών, επέλεξε να υιοθετήσει καθεστώς χαλαρών περιορισμών στο πλαίσιο της διαχείρισης της επιδημίας, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στην χώρα να έχουν φθάσει στις 10 Ιουνίου τους 4.717, αριθμός τετραπλάσιος του συνολικού αριθμού των θανάτων στις γειτονικές της χώρες.

  Το πρώτο κύμα εξάπλωσης της επιδημίας έχει περάσει το σημείο κορύφωσης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Πολωνίας και της Σουηδίας, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του European Centre for Disease Prevention and Control.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ