Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 15:45

  Γερμανός υπ. Υγείας: Το εάν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές δεν μπορεί να αποφασίζεται στην Κίνα

  Γερμανός υπ. Υγείας: Το εάν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές δεν μπορεί να αποφασίζεται στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρώπη έχει ανάγκη να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στην τροφοδοσία της με προστατευτικές μάσκες και ορισμένα φάρμακα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

  "Αυτό δεν συνιστά αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης -- αφορά την εύρεση του σωστού βαθμού παγκοσμιοποίησης", δήλωσε ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

  "Σε ό,τι αφορά τις μάσκες και ορισμένα φάρμακα, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν πρέπει να καταστήσουμε εαυτούς πλήρως εξαρτημένους από την παγκόσμια αγορά. Οι αποφάσεις για το αν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στην Βαρσοβία, το Αμστερνταμ και το Βερολίνο δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα", προειδοποίησε.

  Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η πανδημία του κορονοϊού έδειξε ότι η Ευρώπη είναι υπερβολικά εξαρτημένη από άλλες χώρες για ορισμένες ιατρικές προμήθειες και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργασθούν για την περαιτέρω διαφοροποίηση των διεθνών προμηθευτικών αλυσίδων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ