Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 12:00

  Ευρωζώνη: Πτώση-ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

  Ευρωζώνη: Πτώση-ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς τα lockdowns εξαιτίας του κορονοϊού σταμάτησαν την οικονομική δραστηριότητα σε όλη την ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Eurostat.

  Η Eurostat τόνισε πως η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη μειώθηκε 17,1% σε μηνιαία βάση και 28% σε ετήσια βάση, στην μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από το 1991 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 20% σε μηνιαία βάση και 29,5% σε ετήσια βάση.

  Οι κλάδοι που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπου η παραγωγή υποχώρησε 28,9% σε μηνιαία βάση και 47,7% σε ετήσια βάση και ο κλάδος των κεφαλαιουχικών αγαθών, με πτώση 26,6% έναντι του προηγουμένου μήνα και 40,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, εμφάνισε πτώση 30,2% της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση, και η Γαλλία και η Ιταλία είδαν την παραγωγή τους να συρρικνώνεται 34,9% και 42,5%.

  Η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας υποχώρησε 34,3%.

  Τεράστιο πλήγμα υπέστη η μικρότερη οικονομία της ευρωζώνης, το Λουξεμβούργο, με μείωση κατά 43,9%, ενώ η Ιρλανδία ήταν η μόνη χώρα με θετικό πρόσημο, καθώς η βιομηχανική της παραγωγή αυξήθηκε 5,5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ