Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 21:11

  Βρετανία: Το σύστημα εξέτασης - ιχνηλάτησης ξεπέρασε τις προσδοκίες του, είπε ο υπουργός Υγείας

  Βρετανία: Το σύστημα εξέτασης - ιχνηλάτησης ξεπέρασε τις προσδοκίες του, είπε ο υπουργός Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψη ότι το σύστημα εξέτασης και ιχνηλάτησης του NHS ήταν αποτελεσματικό και ξεπέρασε τις δικές του προσδοκίες, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού.

  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει να βελτιώνεται και τελικά θα καταφέρει να καταστεί ένα κορυφαίο σύστημα, ξεπερνώντας τις όποιες ελλείψεις παρατηρήθηκαν κατά τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του. Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο υπουργός είπε ότι έχουν "πολιτικό καθήκον" να συνεργαστούν και να συμμετέχουν για να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού. "Η εξέταση για τον ιό και η ιχνηλάτηση είναι κρίσιμες για τον περιορισμό του σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο" είπε.

  Η επικεφαλής λειτουργίας του συστήματος, η Ντάιντο Χάρντιγκ, σημείωσε από την πλευρά της ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίθηκε θετικά, μοιράστηκε τις αναγκαίες πληροφορίες για τις επαφές του και αυτοαπομονώθηκε, όπου κρίθηκε αναγκαίο, αν και παραδέχτηκε ότι χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις. Επανέλαβε ότι το σύστημα αποτελεί υπηρεσία για τους πολίτες και αποδίδει καλύτερα όταν υπάρχει συνεργασία από αυτούς σε μεγάλη κλίμακα.

  Σημείωσε ότι τα δεδομένα για τον χρόνο διεξαγωγής των τεστ θα δημοσιοποιηθούν μόλις υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα.

  Σχολιάζοντας τα στατιστικά δεδομένα για τα πρώτα αποτελέσματα του συστήματος εξέτασης – ιχνηλάτησης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας Τζέρεμι Χαντ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς αριθμοί για τον χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης, όπως ο αριθμός όσων πραγματοποιήθηκαν εντός 24ωρου, επειδή είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του συστήματος να εντοπίζονται πολύ γρήγορα οι επαφές των θετικών στον ιό. Επίσης, έκρινε σημαντικό να καλυφθεί το κενό του αριθμού των πιθανών κρουσμάτων που δεν έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ, σε όλους τους χώρους της κοινότητας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ