Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 19:14

  Συνεργάτης του Ερντογάν παραδέχεται ότι το ΑΚΡ συνεργάστηκε με γκιουλενιστές και μετά... παραιτείται

  Συνεργάτης του Ερντογάν παραδέχεται ότι το ΑΚΡ συνεργάστηκε με γκιουλενιστές και μετά... παραιτείται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις των ΜΜΕ παραιτήθηκε αφότου παραδέχθηκε ότι το κόμμα συνεργάστηκε στο παρελθόν με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως "τρομοκρατική οργάνωση Fethullahist (FETÖ)".

  "Εάν το AKP συνεργάστηκε με τη FETÖ στο παρελθόν στη γραφειοκρατία, το έκανε για να αναχαιτίσει τους πραξικοπηματίες", δήλωσε ο Emre Cemil Ayvalı, στις 10 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού προγράμματος που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Türk. Το δίκτυο Gülen [λέγεται από τον Ερντογάν και πιστεύεται ευρέως ότι] βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

  "[Όταν το AKP ήρθε στην εξουσία] υπήρχε από τη μία μια πραξικοπηματική κεμαλιστική παράδοση και η FETÖ από την άλλη [στη γραφειοκρατία]. [Αναφερόμενος στο AKP] έπρεπε να προχωρήσω με το να τους στρέψω ο ένας εναντίον του άλλου", δήλωσε ο Ayvalı, βοηθός του αντιπροέδρου του AKP, Mahir Ünal.

  Αυτές οι παρατηρήσεις προέλκυσαν ευρεία προσοχή, με έναν από τους καλεσμένους του προγράμματος να λέει: "Εδώ έχουμε εξομολόγηση".

  Ο Ayvalı ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 11 Ιουνίου ότι παραιτήθηκε από τη θέση του σε μια προσπάθεια "να μην βλάψει" το κόμμα.

  Έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι τα σχόλιά του ήταν χειραγωγημένα και "όσοι ήθελαν να βλάψουν το κόμμα μέσω εμού έχουν δημιουργήσει παραπληροφόρηση".

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ