Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 17:46

  H πορεία της πανδημίας στο επίκεντρο της άτυπης τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

  H πορεία της πανδημίας στο επίκεντρο της άτυπης τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πορεία της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των έξι ανατολικών κρατών-μελών της Εταιρικής Σχέσης, ενόψει και της επικείμενης τηλεδιάσκεψης σε επίπεδο ηγετών, εξετάστηκε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. "Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε την πορεία της πανδημίας στους ανατολικούς εταίρους μας και τη δυνατότητα συνδρομής της Ένωσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, συνδρομή η οποία αφορά τόσο χρηματοδοτική βοήθεια, όσο και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους κρατικούς μηχανισμούς των χωρών αυτών αλλά και στην Κοινωνία των Πολιτών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

  Επίσης, οι υπουργοι Εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης συζήτησαν την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων των εταίρων τους, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και την πορεία της συνεργασίας στην εφαρμογή τους. Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας, όπως τονίζει στη δήλωσή του, εκδήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να μεταφέρει την εμπειρία της στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  Τέλος, όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, συζήτησαν θέματα περιβάλλοντος, δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των εκστρατειών παραπληροφόρησης, οι οποίες εμφάνισαν ιδιαίτερη έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ