Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 17:32

  Οι δυνάμεις του Σάρατζ κατέλαβαν την κύρια γραμμή εφοδιασμού του Χαφτάρ

  Οι δυνάμεις του Σάρατζ κατέλαβαν την κύρια γραμμή εφοδιασμού του Χαφτάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη και οι Τούρκοι, Σύροι αντικαθεστωτικοί και τζιχαντιστές συμμαχητές τους ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ότι απέκτησαν τον έλεγχο της κύριας γραμμής εφοδιασμού που χρησιμοποιούν οι μαχητές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, λίγες μέρες μετά την ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πρωτεύουσας Τρίπολης.

  Η ανακοίνωση αποκάλυψε ότι οι φιλοτουρκικές δυνάμεις τώρα ελέγχουν τη γραμμή εφοδιασμού μήκους 350 χιλιομέτρων που συνδέει τον νότο και τη δύση της Λιβύης και χρησιμοποιήθηκε από τους μαχητές του Χαφτάρ για πάνω από ένα χρόνο.

  Ξεχωριστά, ανέφερε ότι ο αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ, πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σάρτζ συναντήθηκε με στρατιωτικούς διοικητές στην Τρίπολη και στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας.

  Επιθεώρησε τα σχέδια των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία.

  Ο Σάρατζ ξεκίνησε την επιχείρηση "καταιγίδα ειρήνης" τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα και πρόσφατα απέκρουσε την επίθεση 14 μηνών του Χαφτάρ. Επίσης, ανέκτησε στρατηγικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης al-Watiya και της πόλης Tarhuna.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ