Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 16:29

  Η Moderna ξεκινά τους ελέγχους τελευταίου σταδίου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

  Η Moderna ξεκινά τους ελέγχους τελευταίου σταδίου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια δοκιμή, στην οποία συμμετέχουν 30.000 εθελοντές, για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορανοϊού, τον Ιούλιο, καθώς η εταιρεία εισέρχεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

  Η εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος της μελέτης θα ήταν η πρόληψη των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19, που προκαλείται από τον κορονοϊό. Ο βασικός δευτερεύων στόχος θα ήταν η πρόληψη μίας σοβαρής νόσησης, όπως ορίζεται, ώστε να αποφευχθεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

  Η Moderna δήλωσε ότι επέλεξε τη δόση των 100 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τη μελέτη στο τελικό στάδιο. Σε αυτό το επίπεδο δόσολογίας, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να καταφέρει να προσφέρει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και πιθανώς έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως, ξεκινώντας το 2021 από τον χώρο παραγωγής της εταιρείας στις ΗΠΑ και τη στρατηγική συνεργασία με την ελβετική φαρμακοποιό Lonza.

  Η εταιρεία είπε ότι επέλεξε τη δόση των 100 μικρογραμμαρίων για να μεγιστοποιήσει την ανοσολογική απόκριση και να ελαχιστοποιήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

  Η Moderna δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει την παραγωγή αρκετού εμβολίου για να ξεκινήσει η δοκιμή φάσης 3.

  Στην ενδιάμεση μελέτη, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει εγγράψει 300 υγιείς ενήλικες, ο καθένας εκ των οποίων έλαβε τουλάχιστον μία δόση.

  Ο έλεγχος του εμβολίου σε ηλικιωμένους ενήλικες είναι κρίσιμος, επειδή αυτή η ομάδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για τις πιο σοβαρές επιδράσεις του ιού και οι ηλικιωμένοι ενήλικες συνήθως έχουν λιγότερο αποτελεσματική ανοσολογική λειτουργία. Η ενδιάμεση μελέτη δοκιμάζει την ασφάλεια και την προκαταρκτική αποτελεσματικότητα δύο δόσεων του εμβολίου που δίνονται σε διάστημα 28 ημερών.

  Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ