Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 15:08

  Bombardier: Περικόπτει 600 θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ιρλανδία

  Bombardier: Περικόπτει 600 θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ιρλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Bombardier αναμένεται να περικόψει μέχρι και 600 θέσεις εργασίας στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα για περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας ή το 11% του εργατικού δυναμικού της στην αεροπορική μονάδα παγκοσμίως.

  Οι περικοπές περιλαμβάνουν 400 βασικούς εργαζόμενους και μέχρι 200 υπαλλήλους από το "συμπληρωματικό εργατικό δυναμικό" προσωρινών εργαζομένων, ανέφερε εκπρόσωπος της Bombardier.

  Το σωματείο Unite δήλωσε πως έχει ενημέρωση για σχέδια περικοπής 600 θέσεων.

  Η καναδική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει "φτερά" για το Airbus A220 στο Μπελφαστ, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στη Βόρεια Ιρλανδία με εργατικό δυναμικό 3.500 ατόμων.

  "Λυπούμαστε βαθιά για την επίδραση που θα έχει αυτό στο εργατικό μας δυναμικό και στις οικογένειές του, αλλά είναι κρίσιμο να επαναπροσδιορίσουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς σε αυτές τις άνευ προηγουμένου καταστάσεις", αναφέρει η Bombardier σε ανακοίνωση.

  Οι περικοπές θα επιτρέψουν στην εταιρεία να ευθυγραμμιστεί με την ζήτηση της αγοράς για το υπόλοιπο του έτους και μέχρι το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ