Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 14:58

  Αυστρία: Οι απώλειες στον τουρισμό λόγω του κορονοϊού είναι πολύ μικρότερες από ό,τι αναμενόταν

  Αυστρία: Οι απώλειες στον τουρισμό λόγω του κορονοϊού είναι πολύ μικρότερες από ό,τι αναμενόταν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ακούγεται παράδοξο, αλλά ακριβώς στα τρία δυτικά ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, όπου επικεντρώνεται ο χειμερινός τουρισμός -- Σάλτσμπουργκ, Τιρόλο και Καρινθία -- οι απώλειες στον τουρισμό λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού φέτος δεν ήταν τόσο σοβαρές, όσο σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

  Αυτό προκύπτει από την νέα στατιστική του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, που δημοσιεύεται σήμερα και σύμφωνα με την οποία μπορεί στα μέσα Μαρτίου να τερματίστηκε βίαια από τον κορονοϊό η περίοδος του σκι, αλλά οι αριθμοί ρεκόρ των έως τότε διανυκτερεύσεων δεν άφησαν να γίνει τόσο μεγάλο το "μείον” στις περιοχές χειμερινού τουρισμού.

  Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία του Ινστιτούτου, ειδικοί του κλάδου σχολίαζαν στη Βιέννη πως το Σάλτσμπουργκ, μαζί με το Τιρόλο και την Καρινθία,"τη γλύτωσαν φθηνά” .

  Ο κύκλος εργασιών στο Σάλτσμπουργκ παρουσίασε μείωση "μόνον” κατά περίπου 15%, που είναι το μισό απ' όση ήταν η αντίστοιχη μείωση σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια, με τις ποσοστιαίες απώλειες να είναι πολύ μεγαλύτερες στη Βιέννη, την Κάτω Αυστρία, την Άνω Αυστρία και στο Μπούρκενλαντ.

  Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, μέχρι το "κλείδωμα” λόγω του κορονοϊού, οι κλασικές περιοχές χειμερινών σπορ είχαν αποκτήσει ένα καλό "μαξιλάρι” κατά την "προ-σεζόν" και την "υψηλή σεζόν".

  Για παράδειγμα, στο Σάλτσμπουργκ, πριν ξεκινήσει η κρίση του κορονοϊού, η αύξηση των διανυκτερεύσεων ήταν 7% και κυρίως ο Φεβρουάριος πήγε πολύ καλά φέτος. Επιπλέον, τα ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της χώρας ξεκινούν την υψηλή σεζόν τους μόνο από τα μέσα Μαρτίου -- ενώ από αυτή την εποχή η υψηλή σεζόν επιβραδύνεται στις υψηλές Άλπεις.

  Σε γενικές γραμμές, ο φετινός χειμερινός τουρισμός στην Αυστρία έχει μειωθεί στο επίπεδο του 2007, επισημαίνει το Ινστιτούτο, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός στο Σάλτσμπουργκ θα αισθανθεί μακροπρόθεσμα με μεγαλύτερη σαφήνεια την κρίση του κορονοϊού και αυτό οφείλεται στους πολλούς ξένους επισκέπτες που θα αρχίσουν και πάλι να ταξιδεύουν, αλλά αργά και σταδιακά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ