Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 09:50

  Unilever: Ενοποιεί τη νομική της δομή σε μια ενιαία μητρική

  Unilever: Ενοποιεί τη νομική της δομή σε μια ενιαία μητρική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Unilever ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενοποιήσει τη νομική της δομή σε μια ενιαία μητρική εταιρεία, φεύγοντας μακριά από την τωρινή διπλή δομή.

  Η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων, η οποία παρασκευάζει από τα σαπούνια Dove μέχρι τα παγωτά Ben & Jerry’s, δήλωσε πως η ενοποίηση θα της δώσει μεγαλύτερη στρατηγική ευελιξία και θα απομακρύνει την πολυπλοκότητα καθώς επιδιώκει να επισπεύσει τον ρυθμό αλλαγής του χαρτοφυλακίου, στο πλαίσιο μιας αποτίμησης των κατηγοριών της και των brands της, που ξεκίνησε πέρυσι.

  Η Unilever τόνισε ότι το να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ευελιξία και ανταπόκριση, θα είναι κρίσιμης σημασίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργείται από την πανδημία του κορονοϊού.

  Η ενοποίηση θα εφαρμοστεί μέσω μιας διασυνοριακής συγχώνευσης μεταξύ της Unilever PLC και της Unilever NV, με βάση την οποία οι μέτοχοι της Unilever NV θα λάβουν μία νέα μετοχή της Unilever PLC για κάθε μία μετοχή που έχουν στην κατοχή τους.

  "Παραμένουμε δεσμευμένοι στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν θα υπάρξει αλλαγή στο αποτύπωμα της Unilever σε καμία χώρα ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης αλλαγής στη νομική δομή της μητρικής της Unilever", τόνισε ο πρόεδρος Nils Andersen.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ