Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 20:15

  Η Ρωσία ανακάλεσε αναπνευστήρες Aventa-M μετά τις πυρκαγιές που προκληθηκαν σε νοσοκομεία

  Η Ρωσία ανακάλεσε αναπνευστήρες Aventa-M μετά τις πυρκαγιές που προκληθηκαν σε νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εργοστάσιο UPZ, στο οποίο κατασκευάζονται οι αναπνευστικές συσκευές Aventa –M, και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σβερλντόφσκ ανακαλεί από τα νοσοκομεία τις εν λόγω συσκευές για περαιτέρω έλεγχο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής υγειονομικού ελέγχου (Roszdravnadzor).

  Οι συσκευές αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, όπου σε αντίστοιχες μονάδες εντατικής θεραπείας στις 9 και 12 Μαΐου προκλήθηκαν πυρκαγιές με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του συνολικά επτά ασθενείς που ήταν συνδεδεμένοι με τις αναπνευστικές συσκευές.

  Μετά τα τραγικά αυτά περιστατικά η Roszdravnadzor στις 12 Μαΐου απαγόρευσε την χρήση των αναπνευστικών συσκευών Avetna-M, που είχαν κατασκευασθεί από την 1η Απριλίου και μετά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

  Οι αναπνευστικές συσκευές Aventa-M είναι τον πλέον μαζικό μοντέλο αναπνευστικών συσκευών, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο UZP του ομίλου KRET, ο οποίος ανήκει στην κρατική εταιρεία Rostec.

  Αναπνευστικές συσκευές Aventa-M είχαν σταλεί στις αρχές Απριλίου από την Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο δωρεάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρησιμοποίησαν τις συσκευές αυτές.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ