Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 19:36

  Vista Proppants: Ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού από τη βιομηχανία του πετρελαίου

  Vista Proppants: Ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού από τη βιομηχανία του πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Aίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές υπέβαλε η  Vista Proppants and Logistics, καθώς ο κορονοϊός έχει πλήξει ραγδαία τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

  Η εταιρεία παραγωγής άμμου που χρησιμοποιείται στην υδραυλική ρωγμάτωση υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στο Πτωχευτικό Δικαστήριο του Fort Worth στο Τέξας και δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ενώ αναμένει να εξέλθει από το στάδιο αναδιοργάνωσης σε περίπου 120 ημέρες.

  Η εταιρεία, με έδρα το Fort Worth, ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει πιστωτική γραμμή 11 εκατ. δολαρίων από τους ομολογιούχους υψηλής διασφάλισης για να χρηματοδοτήσει τη δραστηριότητά της κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

  Η οικονομική διευθύντρια Kristin Whitley Smith είπε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την περιορισμένη ημερήσια δραστηριότητα έως ότου ανακάμψει ο κλάδος, διατηρώντας την απαιτούμενη ρευστότητα για να επιβιώσει.

  "Το άρθρο 11 σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στη χρηματοοικονομική μας αναδιάρθρωση ούτως ώστε να ενισχύσουμε σημαντικά τη χρηματοοικονομική μας θέση μέσω της μείωσης του χρέους, την ενίσχυσης της ρευστότητας και της καλύτερης τοποθέτησης της εταιρείας μας για να ξεπεράσουμε την καταιγίδα και να δράσουμε προληπτικά όταν θα αρχίσει να ανακάμπτει η αγορά", είπε.

  Οι εταιρείες του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν υποκύψει στη σημαντική πτώση των τιμών του αργού που προκάλεσε αφενός ο πόλεμος τιμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, αφετέρου η συρρίκνωση της ζήτησης στη διάρκεια της πανδημίας. Η Templar Energy και η Unit Corp. ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που πρόσφατα χρεοκόπησαν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ