Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 13:53

  Η Αυστρία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ιταλία στις 15 Ιουνίου

  Η Αυστρία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ιταλία στις 15 Ιουνίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστρία πρόκειται να άρει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Ιταλία στις 15 Ιουνίου, ενώ τερματίζει και την οδηγία περί καραντίνας για τους επισκέπτες από 20 και πλέον ευρωπαϊκές χώρες, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Alexander Schallenberg.

  Δεδομένου ότι η Αυστρία προσελκύει τους περισσότερους από τους επισκέπτες της από τη γειτονική Γερμανία, με τις οποία έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της, η κίνηση αυτή θα διευκολύνει κυρίως τους Αυστριακούς να κάνουν τις διακοπές τους στους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως η Ιταλία και η Κροατία, να επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα.

  "Ανοίγουμε τα σύνορα της Αυστρίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου με τέσσερις αξιοσημείωτες εξαιρέσεις - αυτές είναι η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία", δήλωσε ο Schallenberg σε συνέντευξη Τύπου.

  Πρόσθεσε πάντως πως δεδομένου ότι η Ισπανία έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει τα σύνορά της κλειστά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να καταργήσουν αμοιβαία τους περιορισμούς την 1η Ιουλίου. 

  Σημειώνεται ότι η Αυστρία, η οποία συνορεύει με οκτώ χώρες, την περασμένη εβδομάδα ήρε τους ελέγχους για όλες εκτός από την Ιταλία, εξοργίζοντας τη Ρώμη. Η τελευταία αυτή κίνηση θα εξομαλύνει τις εντάσεις με τον νότιο γείτονά της, αν και όπως δήλωσε ο Schallenberg συνοδεύεται με "μερική προειδοποίηση ταξιδιών" για τη Λομβαρδία, την περιοχή της Ιταλίας που επλήγει περισσότερο από την πανδημία.

  "Προειδοποιούμε τους Αυστριακούς να μην ταξιδέψουν σε αυτήν την περιοχή", είπε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι θα σήμαινε πρακτικά για τους επισκέπτες που φτάνουν στην Αυστρία από τη Λομβαρδία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ