Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 11:09

  Τα κράτη-πιστωτές της Λέσχης του Παρισιού συμφώνησαν σε αναστολή πληρωμών χρέους ακόμη 4 χωρών

  Τα κράτη-πιστωτές της Λέσχης του Παρισιού συμφώνησαν σε αναστολή πληρωμών χρέους ακόμη 4 χωρών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κράτη-πιστωτές της Λέσχης του Παρισιού συμφώνησαν να αναστείλουν τις πληρωμές εξυπηρέτησης χρέους από το Τσαντ, την Αιθιοπία, το Πακιστάν και του Κονγκό στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ομάδας των 20 (G20) για ελάφρυνση χρέους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Λέσχη του Παρισιού.

  Οι κορυφαίες οικονομίες της (G20) και η Λέσχη του Παρισιού, μια ανεπίσημη ομάδα κρατών-πιστωτών που τελεί υπό τον συντονισμό του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, συμφώνησαν τον Απρίλιο να παγώσουν τις πληρωμές χρέους των 77 φτωχότερων κρατών φέτος προκειμένου να αποδεσμεύσουν κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οι τελευταίες αυτές συμφωνίες ανεβάζουν σε 12 τον αριθμό των χωρών που επωφελούνται της ελάφρυνσης χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας, με το συνολικό αναβαλλόμενο χρέος να φθάνει το 1,1 δισεκ. δολάρια συνολικά, ανακοίνωσε η Λέσχη του Παρισιού, προσθέτοντας ότι 30 χώρες έχουν αιτηθεί να επωφεληθούν από αυτό το μορατόριουμ.

  "Οι εκπρόσωποι των κρατών-πιστωτών της Λέσχης του Παρισιού συμφώνησαν να προσφέρουν" στo Κονγκό, την Αιθιοπία, το Τσαντ και το Πακιστάν μια "αναστολή εξυπηρέτησης χρέους για μια συγκεκριμένη περίοδο, από την 1η Μαΐου έως τις 31η Δεκεμβρίου του 2020", ανέφερε σε τέσσερις ξεχωριστές ανακοινώσεις η Λέσχη του Παρισιού.

  Στις 19 Μαΐου, η πρώτη χώρα που επωφελήθηκε από το μορατόριουμ αυτό ήταν το Μάλι και ακολούθησαν το Νεπάλ, η Γρενάδα και η Ντομίνικα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ