Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 09:48

  Κίνα: Επιδεινώθηκαν οι τιμές καταναλωτή τον Μάιο

  Κίνα: Επιδεινώθηκαν οι τιμές καταναλωτή τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περαιτέρω σε αποπληθωρισμό βυθίστηκαν οι τιμές στα εργοστάσια της Κίνας τον Μάιο εν μέσω εξασθένισης της ζήτησης, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν εξαιτίας της μείωσης των τιμών τροφίμων.

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 3,7% τον Μάιο από το περασμένο έτος, διευρύνοντας την πτώση 3,1% του Απριλίου.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι τιμές παραγωγού θα σημείωναν πτώση 3,2%.

  Η πτώση του ΡΡΙ ήταν η μεγαλύτερη σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, καθώς οι τιμές εμπορευμάτων και άλλων βιομηχανικών προϊόντων υποχώρησαν εν μέσω πανδημίας.

  Η  πτώση αυτή πιθανότατα θα επηρεάσει την κερδοφορία των κινεζικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, η οποία εμφάνισε βελτίωση τον Απρίλιο λόγω της επανέναρξης των δραστηριοτήτων στην Κίνα.

  Οι τιμές καταναλωτή συνέχισαν να είναι ήπιες τον Μάιο, με τον δείκτη να σημειώνει άνοδο 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 3,3% τον Απρίλιο.

  Πρόκειται για την μικρότερη αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στους 14 τελευταίους μήνες. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2,6%.

  Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 10,6% τον προηγούμενο μήνα, έναντι της αύξησης 14,8% τον Απρίλιο, ενώ οι τιμές προϊόντων εκτός τροφίμων, αυξήθηκαν 0,4%, όπως τον Απρίλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021