Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 13:18

  Βρετανία: Η ζήτηση για δάνεια εξαιτίας του κορονοϊού έφτασε τα 35 δισ. στερλίνες

  Βρετανία: Η ζήτηση για δάνεια εξαιτίας του κορονοϊού έφτασε τα 35 δισ. στερλίνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν δανειστεί σχεδόν 35 δισ. στερλίνες από τρία προγράμματα έκτακτης πίστωσης για επιχειρήσεις πληγείσες από τον κορονοϊό, με τη ζήτηση να είναι ισχυρότερη για ένα πλήρως υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση σχήμα για τις μικρότερες εταιρείες.

  Μετά από μια πρόσφατη προειδοποίηση από τις τράπεζες ότι μέρος του δανεισμού μπορεί να αποδειχθεί μη βιώσιμο για επιχειρήσεις πληγείσες από τον κορονοϊό, το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πως ο συνολικός δανεισμός στο πλαίσιο του προγράμματος Bounce Back Loan Scheme αυξήθηκε στα 23,8 δισ. στερλίνες μέχρι τις 7 Ιουνίου από τα 21,3 δισ. στερλίνες μέχρι τις 31 Μαϊου.

  Πρόκειται για μικρότερη αύξηση από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα.

  Το BBLS, το οποίο χορηγεί δάνεια μέχρι και 50.000 στερλίνες, δημιουργήθηκε τον Μάιο μετά από ενδείξεις ότι τα άλλα σχήματα δανεισμού σημείωναν μικρή πρόοδο.

  Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πως το πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας –το οποίο πληρώνει το 80% των μισθών των εργαζομένων  που έχουν τεθεί προσωρινά σε αναστολή- τώρα καλύπτει 8,9 εκατ. εργαζόμενους, περισσότερους από τους 8,7 εκατ. πριν από μία εβδομάδα, και κοστίζει 19,6 δισ. στερλίνες μέχρι τώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ