Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 09:41

  Βουτιά 24% των εξαγωγών στη Γερμανία τον Απρίλιο

  Βουτιά 24% των εξαγωγών στη Γερμανία τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Απρίλιο εξαιτίας του κορονοϊού, με τον δείκτη να καταγράφει την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο του 1990, όταν δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τα στοιχεία, σύμφωνα με την Destatis.

  Οι γερμανικές εξαγωγές βυθίστηκαν 24% τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου σε προσαρμοσμένους όρους, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 25% στις εξαγωγές σε προσαρμοσμένη βάση.

  Οι εισαγωγές μειώθηκαν 16,5% σε μηνιαία βάση, δείχνοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την αρχή ανακοίνωσης των στοιχείων τον Αύγουστο του 1990, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

  Τα στοιχεία έρχονται μετά από τα αρνητικά δεδομένα για τον γερμανικό βιομηχανικό κλάδο τον Απρίλιο, εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 17,9% τον Απρίλιο και οι γερμανικές μεταποιητικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 25,8%, στην μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 1991.

  Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ σε ημερολογιακή και εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9 δισ. ευρώ.

  Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 75,76 δισ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές στα 72,2 δισ. ευρώ, σε προσαρμοσμένους όρους.

  Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Bundesbank, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε πλεόνασμα 7,7 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 14 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ