Δευτέρα, 08-Ιουν-2020 22:36

Η Fed ανακοίνωσε επέκταση του δανειοδοτικού προγράμματός της για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Λίγο πριν την εκκίνηση του προγράμματος Main Street για χορήγηση δανειακής βοήθειας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας (Federal Reserve) ανακοίνωσε ότι αλλάζει τους όρους που είχαν ανακοινωθεί, προκειμένου να επιτρέψει μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό.

Τη Δευτέρα το βράδυ (ώρα Ελλάδος), η Fed ανακοίνωσε ότι "χαμηλώνει" το όριο του μίνιμουμ δανείου το οποίο μπορεί να λήφθεί μέσω του προγράμματος, ενώ αυξάνει και το όριο για το μάξιμουμ που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση, ενώ και η μέγιστη διάρκεια επεκτείνεται στα πέντε χρόνια.

Το πρόγραμμα Main Street έχει ως στόχο την παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από την ύφεση που προκάλεσε η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Με βάση τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, το μίνιμουν δάνειο μέσω του προγράμματος θα είναι τα 250.000 δολάρια (από 500.000 δολ.), ενώ το μάξιμουν μπορεί να φτάσει και τα 300 εκατ. δολ. (από 200 εκατ. δολ.).

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Fed Τζέρομ Πάουελ είχε δηλώσει ότι το πρόγραμμα απέχει "λίγες ημέρες" από την εκκίνησή του.

"Η υποστήριξη των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων ώστε να είναι έτοιμες να ανοίξουν εκ νέου και να επαναπροσλάβουν εργαζόμενους θα βοηθήσει στην επίτευξη μιας ανάκαμψης σε όλο το πλάτος της οικονομίας", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Fed.

Η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή επεκτείνεται εξάλλου στα δύο χρόνια από το ένα έτος.