Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Ιουν-2020 11:14

  AstraZeneca: Πτώση άνω του 2% στη μετοχή μετά τις φήμες περί συγχώνευσης με την Gilead Sciences

  AstraZeneca: Πτώση άνω του 2% στη μετοχή μετά τις φήμες περί συγχώνευσης με την Gilead Sciences
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση άνω του 2% καταγράφουν οι μετοχές της AstraZeneca μετά τις αναφορές πως έχει προσεγγίσει την αμερικανική αντίπαλη εταιρείας Gilead Sciences για μια πιθανή συγχώνευση προκειμένου να δημιουργηθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκου στον κόσμο. 

  Αν όντως πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, οι δύο εταιρείες μαζί θα έχουν κεφαλαιοποίηση ύψους 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών την Παρασκευή. 

  Μια πιθανή συγχώνευση θα ενώσει επίσης δύο εταιρείες φαρμάκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Ωστόσο o αναλυτής Umer Raffat της Evercore ISI αμφισβητεί το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης καθώς όπως αναφέρει ο βρετανικός όμιλος δεν θα επιδίωκε να συνεργαστεί με μια εταιρεία που αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό. 

  "Γιατί μια εταιρεία που αυξάνεται κατά 10% και περισσότερο να ενδιαφέρεται για μια εταιρεία που αναπτύσσεται με χαμηλό μονοψήφιο αριθμό;" δήλωσε. 

  Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι η AstraZeneca ήρθε σε επαφή με τη Gilead ωστόσο η αμερικανική εταιρεία δεν ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με μια άλλη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ