Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Ιουν-2020 11:59

  Bloomberg: H AstraZeneca πλησιάζει την Gilead με σκοπό τη συγχώνευση

  Bloomberg: H AstraZeneca πλησιάζει την Gilead με σκοπό τη συγχώνευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, πλησίασε την Gilead με στόχο μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών.

  Σε περίπτωση που η πληροφορία ευσταθεί και η συγχώνευση προχωρήσει, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στον τομέα του φαρμάκου.

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος που δεν θέλουν να κατανομαστούν, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ξεκίνησε την προσέγγιση της Gilead τον περασμένο μήνα. Όπως ανέφεραν οι πηγές, η Gilead εξετάζει την πρόταση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ επίσημα δεν υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο φαρμακοβιομηχανίες.

  Η χρηματιστηριακή αξία της AstraZeneca, που είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας, αποτιμάται σε 140 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα φαρμάκων για πλήθος παθήσεων.

  Η αμερικανική Gilead στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή είχε αξία που αποτιμόταν στα 96 δισ. δολάρια. Πολύ πρόσφατα το φάρμακο remdesivir που κατασκεύασε η εταιρεία έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ για χρήση στη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

  Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Gilead μέχρι πρόσφατα δεν ενδιαφερόταν να πουληθεί η να συγχωνευτεί με κάποια μεγαλύτερη φαρμακευτική, εστιάζοντας τη στρατηγική της σε συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες ή με την εξαγορά τους.

  Από την πλευρά της AstraZeneca μέσω εκπροσώπου της ανέφερε ότι δεν σχολιάζει "φήμες ή εικασίες”.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ