Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Ιουν-2020 10:57

  Η Άγκυρα σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Αθήνα

  Η Άγκυρα σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Αθήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Άγκυρα σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Αθήνα, την ίδια ώρα κατά την οποία συνεχίζει την παράνομη γεώτρησή της στο θαλασσοτεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Ενημερωμένες πηγές της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος" σημείωναν πως το καθεστώς Ερντογάν παρουσιάζεται αποφασισμένο να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου τετελεσμένα.

  Έχοντας ενώπιον της και την επιλογή ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα, η κατοχική Τουρκία επεξεργάσθηκε διάφορα σενάρια για τα επόμενα βήματα, που αφορούν την έναρξη σεισμικών ερευνών στην περιοχή της Κρήτης. Όπως συναφώς πληροφορείται η εφημερίδα, τα σενάρια αφορούν την ακριβή τοποθεσία που θα αρχίσουν οι έρευνες, που θα γίνουν εκ μέρους της Λιβύης. Στα πλαίσια αυτά την περασμένη Πέμπτη, κλήθηκε στην Άγκυρα ο ηγέτης του καθεστώτος της Τρίπολης, αλ Σάρατζ, για να προχωρήσει η διαδικασία των σεισμικών ερευνών και στη συνέχεια να αρχίσουν γεωτρήσεις. 

  Το ερώτημα που τέθηκε σε αρμόδια πηγή στην Αθήνα για το πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα εάν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική θαλάσσια περιοχή, απαντήθηκε ως εξής: Δεν έχουμε επιλογή παρά να αντιδράσουμε.

  Η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία την τελευταία περίοδο ανησυχεί για την επιθετικότητα της Άγκυρας, φαίνεται να επενδύει στην παρέμβαση τρίτων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ειδικότερα επενδύει στην αμερικανική Κυβέρνηση, αν και την περίοδο αυτή οι ΗΠΑ διανύουν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εσωτερικά, ενώ βρίσκονται και σε προεκλογική περίοδο. Η αμερικανική προσέγγιση δεν ευνοεί σύγκρουση και προτείνει διάλογο. Σε ποια βάση, όμως, θα διενεργηθεί ο διάλογος; Στη βάση των επεκτατικών επιδιώξεων της Άγκυρας, η οποία "γκριζάρει" περιοχές και μετά επιχειρεί να τις "αρπάξει"; 

  Την ίδια ώρα, η Λευκωσία έχει αρχίσει μια έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα τόσο με χώρες της περιοχής όσο και με δυνατούς παίκτες στην Ε.Ε. Στόχος να αναδείξει τις τουρκικές επιδιώξεις, οι οποίες επηρεάζουν όλες τις χώρες της περιοχής και όχι μόνο.


  Η κοινή επιστολή Κύπρου - Αρμενίας και η χωριστή της Ελλάδος, έσπασαν τη σιωπηρή διαδικασία αποτρέποντας πανηγυρικώς, διά βοής, εκλογή στη θέση του προέδρου της 75ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, του Τούρκου Βολκάν Μποζκίρ. Οι επιστολές είναι κόλαφος για την Τουρκία, τη συμπεριφορά της και τις παραβιάσεις από μέρους του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

  Πηγή: philenews.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ