Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 21:56

  AstraZeneca: Φάρμακο κατά του καρκίνου έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία σε ασθενείς με κορονοϊό

  AstraZeneca: Φάρμακο κατά του καρκίνου έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία σε ασθενείς με κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το φάρμακο για τον καρκίνο της AstraZeneca, ονόματι Calquence, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία καθώς βοήθησε ασθενείς με κορονοϊό να ξεπεράσουν τα χειρότερα της νόσου, όπως έδειξαν στοιχεία δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

  Τα αποτελέσματα από την προκαταρκτική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν  19 ασθενείς και η οποία είχε την υποστήριξη του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ενθάρρυναν την AstraZeneca να διερευνήσει τη νέα χρήση του φαρμάκου σε μια ευρύτερη κλινική δοκιμή που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο.

  Έντεκα ασθενείς λάμβαναν οξυγόνο όταν ξεκίνησαν την θεραπεία 10-14 ημερών με το φάρμακο Calquence και οκτώ από αυτούς πήραν εξιτήριο, καθώς μπόρεσαν να αναπνεύσουν ανεξάρτητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

  Παράλληλα, από τους οκτώ διασωληνωμένους ασθενείς, οι τέσσερις πήραν εξιτήριο, ωστόσο ένας πέθανε από πνευμονική εμβολή.

  "Αυτοί οι ασθενείς βρίσκονταν σε ασταθή κατάσταση… Μέσα σε μία έως τρεις ημέρες η πλειοψηφία αυτών των ασθενών έδειξε σημάδια βελτίωσης στο θέμα της αναπνοής", δήλωσε οJose Baselga, επικεφαλής της ογκολογικής έρευνας της AstraZeneca στο Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ