Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 20:55

  Το CDU υπέρ της μετακύλισης στους καταναλωτές του κέρδους από τη μείωση του ΦΠΑ

  Το CDU υπέρ της μετακύλισης στους καταναλωτές του κέρδους από τη μείωση του ΦΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ραλφ Μπρίνκχάους ζητά από τις επιχειρήσεις να μετακυλήσουν  το κέρδος από την μείωση του ΦΠΑ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, στους καταναλωτές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Westfalen-Blatt" (έκδοση Σαββατοκύριακου). "Τώρα είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα το παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά", τόνισε.

  "Μπορώ να φανταστώ, ότι πολλές επιχειρήσεις θα πήγαιναν ακόμα παραπέρα και θα προέκριναν την μείωση του ΦΠΑ για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον σπινθήρα ο οποίος θα πυροδοτούσε την κατανάλωση", συνέχισε ο Μπρίνκχάους.

  "Για να το επιτύχουμε όμως αυτό πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Διότι, μόνο αν έχουμε ανάπτυξη θα έχουμε τα αντίστοιχα φορολογικά έσοδα και έσοδα από τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Επομένως, ήταν απαραίτητο να θέσουμε ένα ισχυρό κίνητρο. Και αυτό δυστυχώς δεν είναι δυνατό να γίνει με τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ (του νέου προγράμματος στήριξης της γερμανικής οικονομίας)", πρόσθεσε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

  Τέλος, ο Μπρίνκχάους επισήμανε ότι "το νέο χρέος της Γερμανίας δεν σημαίνει αλλαγή στη γερμανική χρηματοοικονομική πολιτική. Θέλουμε να είναι το 2020 μια εξαίρεση και να επιστρέψουμε στην οικονομική σταθερότητα το 2021 και το 2022. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα αγωνιστούμε για αυτό", όπως είπε. 

  Πηγή: Westfalen-Blatt

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ