Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 16:51

  Η Πολωνία κι οι Βαλτικές Χώρες ανοίγουν ξανά τα κοινά τους σύνορα από την ερχόμενη εβδομάδα

  Η Πολωνία κι οι Βαλτικές Χώρες ανοίγουν ξανά τα κοινά τους σύνορα από την ερχόμενη εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες θα ανοίξουν αντίστοιχα τα σύνορά τους ένθεν και ένθεν την ερχόμενη εβδομάδα, χαλαρώνοντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν εφαρμοσθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λιθουανός πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του.

  Οι Βαλτικές χώρες --Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία-- είχαν ανοίξει τα μεταξύ τους σύνορα από τις 15 Μαΐου, συστήνοντας αυτό που ονομάζεται "ταξιδιωτική φούσκα" εντός της ΕΕ σε μία προσπάθεια να δώσουν ώθηση στις οικονομίες τους, που είχαν "κράτει τις μηχανές" λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  "Συμφωνήσαμε πως η ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία θα αποκατασταθεί από την ερχόμενη εβδομάδα", τόνισε ο Σκβερνέλις στον λογαριασμό του στο Facebook, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι.

  "Τα υπουργεία από τις δύο χώρες έλαβαν οδηγίες να εργασθούν πάνω σε αυτό όσο το δυνατόν ταχύτερα", πρόσθεσε.

  Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία επιτρέπουν την είσοδο σε πολίτες από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, επιλέγοντας ιδίως εκείνες των οποίων οι επιδημιολογικοί δείκτες κινούνται χαμηλά και μειώνουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν αναζωπύρωση της επιδημίας, που έχει επιβραδυνθεί στις Βαλτικές χώρες.

  Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες καλούνται να τηρήσουν αυτοπεριορισμό 14 ημερών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε πολίτες από τις 'επικίνδυνες' χώρες, όπως η Βρετανία κι η Σουηδία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ